Istorija duža od 40 godina

 1. 2013

  Europapier reaktivira svoje prodajne aktivnosti u Ukrajini i uspostavlja Europapier Eastern Europe, zajednički poduhvat.

 2. 2012

  Europapier Group preuzima 100% udela lokalnih trgovaca papirom u Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji od PaperlinXa.

 3. 2010

  Europapier postaje deo Heinzel Grupe.

  Europapier postaje deo Heinzel Grupe. Grupa sa sedištem u Beču obuhvata međunarodnu kompaniju za trgovinom celulozom i papirom Wilfried Heinzel AG, proizvođače celuloze i papira Zellstoff Pöls AG, Laakirchen Papier AG i AS Estonian Cell, kao i kompaniju za obradu otpadnog papira i kompaniju za distribuciju Bunzl & Biach.

 4. 2007

  Europapier jača svoju tržišnu poziciju u Bosni i Hercegovini spajanjem s Hercegtiskom, lokalnim trgovcem papira, kancelarijsog i školskog materijala

 5. 2004

  RUSIJA

  Europapier proširuje svoje tržište na zemlju od 140 miliona ljudi akvizicijom   Mondi Syktyvkar, Rusija. Područje na kojem sada deluje Europapier doseže od Frastanza na zapadnoj granici Austrije do Irkutska u istočnom Sibiru.

 6. 2003

  Europapier preuzima Poljsku komapniju International Paper, i osniva Europaier Impap.
   

 7. 2002

  BOLGARIJA

  Europapier završava svoje širenje u balkanskim zemljama osnivanjem Europapier Bugarska.

 8. 2001

  BOSNA IN HERCEGOVINA

  Na svoju tridesetu godišnjicu, Europapier širi svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini, drugoj zemlji bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

 9. 1998

  UKRAJINA

  Europapier otvara kancelariju u Ukrajini, koja je zatvorena nekoliko godina kasnije, zbog poslovnog okruženja.

 10. 1997

  ROMUNIJA

  Europapier započinje greenfield projekat u Rumuniji, na tržištu većem od 20 miliona ljudi.

 11. 1996

  HRVAŠKA

  Godinu dana kasnije Hrvatska sa vise od 1000 ostrva i  5.835 km duge obale postaje deo Europapier Grupe.

 12. 1995

  SRBIJA IN ČRNA GORA

  Širenje na Balkanu se nastavlja: Europapier uspostavlja poslovanje u Srbiji i Crnoj Gori.

   

 13. 1994

  POLJSKA

  Akvizicijom Sonevixa u Poljskoj Europapier ulazi u zemlju od gotovo 40 milijona ljudi, što znači udvostručavanje njegovog tržišta. Europapier širi ključno poslovanje Sonevixa, odnosno vizualne komunikacije, uspostavljanjem jedinica za štampanje i pisanje kao i kancelarijski materijal.

 14. 1993

  SLOVENIJA & ČEŠKA REPUBLIKA

  Ekspanzija se nastavlja prema jugu, kada Europapier ulazi na najmanje tržište Slovenije sa nešto više od dva milijona stanovnika

  Osnivanje Europapier Bohemia u Češkoj predstavlja sledeći korak u severno-istočnom proširenju Europapiera.

 15. 1991

  MADJARSKA & SLOVAČKA

  Samo dve godine nakon pada industrije čelika, Europapier je prvi zapadni trgovac papirom koji ulazi na tržište istočne Europe osnivanjem kompanije u susednoj državi Mađarskoj.

  Iste godine Europapier ulazi na slovačko tržište pokretanjem poslovanja u glavnom gradu Bratislavi, smeštenom 60 km od austrijske granice

 16. 1971

  OSNIVANJE EUROPAPAIER U AUSTRIJI

  Europapier Austrija sa sedištem u Beču je osnovan spajanjem četiri fabrike papira Neusiedler (aktuelni Mondi), Nettingsdorfer, Salzer i Steyrermühl.